A múlt héten Draskovics Tibor, az Igazgatósága elnöke azt nyilatkozta, hogy 99%-ban minden kész van, de ez mégsincs így, például nincs még Független Akkreditált Közbeszerzési Szakértő sem, aki törvény szerint kötelező lenne – hangsúlyozta a Fidesz fővárosi politikusa.

Hirdetés

Bár a főváros szándéka az, hogy a Váralagút felújítását most nem végzi el és csak a Lánchíd felújítása valósuljon meg, az elmúlt fél év mégsem volt elegendő számukra, hogy meghozzák az ehhez szükséges legfontosabb döntéseket – írja Wintermantel, hozzátéve, a késlekedés miatt a legújabb szakértői jelentés szerint tovább romlott a híd állapota, ami további drágulást jelent a felújítás során.

„Bár az igazgatóság többsége kifejezte szándékát a kiírás támogatásáról, azzal kapcsolatban számos tisztázandó kérdésre hívtam fel a figyelmet és hivatalos jogi állásfoglalást kértem a Főpolgármesteri Hivataltól. Megítélésem szerint súlyos hiba, hogy nem került módosításra az Engedélyokirat, a Főváros Beruházási Rendelete alapján nem lenne szabad fedezethiány esetén közbeszerzést indítani, ráadásul a feltételes közbeszerzés indoklása sem helytálló. Véleményen szerint ezek alapján szabályosan nem lehet kiírni a közbeszerzési eljárást, súlyos károkat okozhat az elmúlt fél év semmittevése. Igazi Mekk Mester tempó!” – zárja sorait a politikus.

A BKK Igazgatósága nem döntött ma a Lánchíd felújításának közbeszerzési kiírásáról, arra várhatóan jövő héten kerülhet…

Gepostet von Wintermantel Zsolt am Freitag, 17. Juli 2020
Korábban írtuk