Mellár Tamás (Párbeszéd) kiállt a pedagógusok mellett, mondván a sztrájk alapjog, amely egy jogállamban mindenkit megillet. Közölte, a tanárok nem pusztán a magasabb bér miatt, hanem azért sztrájkolnak, mert végezni akarják a munkájukat. Szerinte 2010 után a Fidesz-kormányok módszeresen építették le az oktatást, mert az orbáni rendszerben nincs szükség „kimunkált emberfőkre”, csak szolgákra, akik engedelmesen végzik a rabszolgamunkát a multicégek összeszerelő üzemeiben vagy Mészáros Lőrinc szállodáiban.

Hirdetés

Az ellenzéki politikus ugyancsak kiállt Iványi Gábor és az általa vezetett Oltalom Egyesület mellett is, amelynek székhelyét szerinte hétfőn „megszállta” az adóhivatal. Csak annyi bűne volt Iványi Gábornak, hogy a kormány nem fizette ki a neki jogosan járó 12 milliárd forintot és az, hogy „bírálni merészelte őfelségét” – vélekedett.

Rétvári Bence: nincs nagyobb veszély a pedagógusokra a baloldal visszatérésénél

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, annál nincs nagyobb veszély a pedagógusokra, hogy visszatér az iskolabezáró, pedagógusbér-csökkentő, pedagógusokat tömegesen elbocsátó és tandíjat bevezető baloldal. Ha valami veszélyezteti a magyar diákok továbbtanulását, akkor ez – hangoztatta.

Közölte, egyetért a pedagógusokkal, hogy béremelés kell és ha marad kormányon a Fidesz-KDNP, akkor jövőre lesz is béremelés.

Korábban írtuk

Elmondta, a bíróság döntött arról, hogy az a sztrájk, amibe a pedagógus-szakszervezetek belevitték a pedagógusokat, törvénytelen volt.