Hirdetés

Mellár Tamás (Párbeszéd) kijelentette, a kormányfő pénteki rádióinterjújában azt mondta, hogy Magyarország sosem szavazta meg a szankciókat, de ez nem így van.

A kormány gyakran hivatkozik elhibázott brüsszeli szankciókra, arra, hogy a szankciók nem ártanak Oroszországnak, de károsak az európai gazdaságnak – mondta. Kifejtette: orosz adatok szerint azonban csökken az orosz GDP, és más orosz gazdasági adatok is súlyos recessziót jeleznek. Nem lehet a tényeket elhazudni, a valóság előbb-utóbb itt is kiderül – mondta. Hozzáfűzte: külföldön már látják, milyen politikát folytat valójában a magyar kormány, ezért is mondták le a V4-es házelnöki találkozót.

„Mi leszünk Putyin utolsó csatlósa?” – kérdezte, majd azt mondta, remélhetőleg nem így lesz, ezt meg kell akadályozni.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára úgy reagált, hogy a képviselő ne sértegesse a magyarokat, mert ez az ország senkinek sem csatlósa. Azonban a Párbeszéd csak azért van itt a parlamentben, mert Gyurcsány Ferenc szövetségese, aki pedig a saját házába hívta meg Putyint – tette hozzá.

Korábban írtuk

Elmondta: a szankciók nem érték el azt a hatást, amelyet az EU remélt, a szankciókkal az a baj, hogy a kiszolgáltatott vevő akarja megregulázni az erőfölényben lévő eladót. Láthatóan Oroszország nem retten vissza a háborútól, és „nekünk jelen pillanatban többet ártanak” a szankciók – jelentette ki az államtitkár. Hozzátette: senki nem kérdezte meg a szankciókról a magyarokat, azonban a nemzeti konzultáció keretében elmondhatják a véleményüket az emberek.