Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Hirdetés

Mellár Tamás (Párbeszéd) szerint a kormány bejelentett egy megszorítócsomagot, amelynek nagy részét az állampolgárok fizetik majd meg, és a következő évre is megszorítások várhatók, amelyek összességében meghaladják majd a Bokros-csomag volumenét.

Úgy látja, ennek nem a válság és a háború oka, hanem az, hogy gazdaságélénkítő programot hajtott végre a kormány az elmúlt években, és volt egy választási költségvetés, amikor csaknem „helikopterrel szórta a pénzt” a kormány; most pedig nem tud többletforrásokat bevonni.

Közölte: sok múlik azon, mit szólnak mindehhez az emberek, de ha bele is egyeznek mindebbe, az majd sodródásnak lesz nevezhető fejlődés helyett, és biztosan nem lesz magyar felzárkózás az EU-ban, hanem sereghajtó marad Magyarország.

A kormány felelős gazdaságpolitikát folytat

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a kormány éveken át gazdaságfejlesztő lépéseket tett, támogatva a beruházásokat, megvédve a munkahelyeket és növelve a foglalkoztatottságot.

Korábban írtuk

Kijelentette: a 2023-as költségvetés tervezete a béke és biztonság tervezete, a rezsicsökkentés megvédését és a honvédelem megerősítését célozza. Magyarország a legnehezebb időben is egyensúlyi költségvetést tud biztosítani, megvédi a családokat a mérhetetlen rezsiár-növekedéstől, ami Európában egyedülálló teljesítmény – mondta. Hozzátette: a kormány felelős gazdaságpolitikát folytat és célja a családok megvédése.