Az áprilisi választáson papíron függetlenként, egyébként ellenzéki pártok támogatásával elinduló és végül győzelmet arató Mellár Tamás többször is hangoztatta függetlenségét, ám megválasztása után másfél hónappal már be is ült a Párbeszéd frakciójába, pótolva Bősz Anettet, aki elárulta az őt parlamentbe juttató MSZP–Párbeszéd pártszövetséget, folytatva ezzel a végeláthatatlan ellenzéki szappanoperát.

A pécsi képviselőjelöltként parlamentbe bejutó Mellár Tamás egy hónappal a választások után már el is adta függetlenségét a Párbeszédnek, ezzel becsapva saját szavazóit.Részletek: https://bit.ly/2KNRgch

Gepostet von Magyar Demokrata hetilap am Mittwoch, 23. Mai 2018

Mint az a fentebbi képen látható, a politikus mindössze másfél hónap alatt keveredett önellentmondásba. Most azonban ismét függetlennek akar látszani – mutatott rá a PestiSrácok.hu. Ahogy a portál írja, Mellár Tamás civil összefogásnak álmodott árnyékönkormányzatot (mert árnyékkormánytag volt már), árnyék-iparkamarát és árnyék-propagandahivatalt gründol Pécsett az áprilisi választáson. Aki annyira aggódik Pécsért, hogy új mozgalmának még egy – egyelőre mérhetetlen követőtábort maga mögött tudó – Facebook-profilt („Van erről már egy Facebook-papírunk is”) is létrehozatott az ehhez értőkkel.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mellár Tamás szerint erre azért is szükség van, mert a Budapesten összetrombitált, gigatüntetéseknek delirált hangoskodásoknak nem igazán volt hatásuk, céljaikat azokkal nyilván nem érhették el. Mellárék a jelek szerint nem tréfálnak, mert a sajtótájékoztatón a kezdeményező bejelentette azt is, hogy programjukat (a Mindenki Pécsért Egyesület és Mozgalom programját) akár PDF-formátumban is eljuttatják azoknak, akik ezt kérik – fogalmazott a PestiSrácok.hu.

A „lázadó” pécsi mozgalmárokhoz eddig ők csatlakoztak: Ágoston Zoltán (író, a Jelenkor főszerkesztője), Balogh Robert (író), Bod Péter Ákos (közgazdász), Getto Tamás (építész), Hetényi János (építész és borász), P. Horváth Tamás (író), Pentz Mihály (vállalkozó), Péterffy Attila (vállalkozó), Polyák Gábor (médiakutató, egyetemi docens), Szűcs Orsolya (jogász), Törőcsik Mária (közgazdász, egyetemi tanár), Zeller Gyula (közgazdász, egyetemi docens).

A teljes cikk a PestiSrácok.hu-n olvasható.