Hirdetés

Menczer Tamás, aki egyben Pest vármegye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője, a települést az M1-es autópályával összekötő csomópont második ütemének átadásán arról beszélt: a vasárnapi választások legfontosabb kérdése, hogy háborúba megy Európa és Magyarország, vagy béke lesz.

„Ha nem tudjuk a békét megőrizni, ha a háború kiterjed és Európa háborúba megy, és Magyarországot is belekényszerítik, akkor nem fejlesztésekről, nem autópálya-lehajtóról és elkerülő útról fogunk beszélgetni”, hanem arról, hogy mit veszítettünk el„ – tette hozzá. Szerinte a háborúpártiak el akarják érni, hogy ne beszéljenek a háború veszélyeiről.

”El akarják hallgattatni a békepárti hangokat, élen a feketeöves háborúpártival, Magyar Péterrel, aki azt mondta, hogy ne beszéljünk a háború veszélyeiről, ne tegyünk ki Stop Háború plakátokat, mert ezek veszélyesek a gyerekekre„ – fogalmazott.

Közölte, a gyerekekre nem a plakát a veszélyes, hanem a háború a veszélyes.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy ők továbbra is a háború veszélyeiről fognak beszélni, háborúellenes kampányukat fokozni fogják, és mindent meg fognak tenni a békéért, ”akkor is, ha ez az ilyen feketeöves, külföldről irányított és finanszírozott embereknek nem tetszik„.

Menczer Tamás azt mondta, látható a falvakban, a településeken és különösen a fővárosban, hogy a baloldali polgármesterek nem a települések fejlesztését tartják szem előtt, hanem a településeket erőforrásnak használják a kormány elleni harcukhoz, és ebben a település lepusztul, tönkre megy. A baloldali polgármesterek nem ”beletesznek a településbe, hanem mindent kivesznek, azért, hogy a település erejét felhasználják a kormány elleni harchoz„ – mondta a kommunikációs igazgató, aki azt kérte a választópolgároktól, hogy az önkormányzati választáson a kormánnyal együttműködni képes jelölteket támogassák.

Korábban írtuk

A beruházásról elmondta, a projekt első része az autópálya-lehajtó, amelyet tavaly decemberben adtak át a forgalomnak. A második rész pedig a pátyi nyugati elkerülő szakasz, amelyet most adnak át. A két beruházás összértéke 5,9 milliárd forint volt – ismertette.

Menczer Tamás közölte, a lehajtónak azért van nagy jelentőségé, mert az a választókerület csaknem felét érinti, sok tízezer ember mindennapjait teszi könnyebbé: a Pátyról, Telkiből és Budajenőről közlekedők naponta akár 60 percet is spórolhatnak, vagyis éves szinten akár 10 napot is nyernek, ezt az időt nem kell a dugóban tölteniük.

Hozzátette, hogy az összekötő út átadásával Biatorbágyon is jelentősen – a felmérések szerint majdnem 50 százalékkal – csökkent az átmenő forgalom és a beruházás pozitív hatással van Budakeszi forgalmára is.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) többek között azt közölte az MTI-vel, hogy a fejlesztésnek köszönhetően új, 1400 méter hosszú kétszer egysávos útszakasz valósult meg, mely közlekedési, közlekedésbiztonsági, lakossági és gazdasági szempontból is kedvező, és a beruházás részeként két új körforgalmú csomópontot is kialakítottak, továbbá 1400 méteren a Rákóczi utca kopórétegének cseréje is megtörtént. Megépült, illetve kiépült többek között egy 775 méteres zajárnyékoló fal, a dinamikus mozgásérzékelő közvilágítás, a hírközlési, valamint villamosvezetékek, a vízellátás, a szennyvízelvezetés, a szénhidrogén vezetékek és a csapadékvízelvezető rendszer is.

A tárca közleménye felidézi, hogy az első ütem során az összekötő utat 3,5 méter széles sávokkal, 7,5 méter útburkolat-szélességgel és 11 méter koronaszélességgel, illetve a két körforgalom között 3,25 méter sávszélességgel és 9,5 méter koronaszélességgel alakították ki összesen mintegy 900 méter hosszan.

A beruházás részeként két új körforgalmú csomópontot is kialakítottak, felújították a Füzes-patak hídját, a patak medrét rendezték, átépítették a 81106-os utat 160 méter hosszan, illetve csatlakozásokat is kiépítettek a Sasfészek pihenőhely csomópontjához, illetve a meglévő földúthálózathoz – ismertették.

A beruházás két ütemének eredményeképp évtizedek óta várt autópálya-kapcsolat valósulhatott meg a Pest megyei településen – hangsúlyozták.

A fejlesztés magyar forrásból az ÉKM beruházásában, valamint a Mészáros és Mészáros Zrt. kivitelezésében nettó 4 398 183 469 forintból valósult meg, a most befejezett második ütem kivitelezésének nettó értéke 1 947 000 719 forint – áll a tárca közleményében.