Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Menczer Tamás államtitkár Polgár Marianne Bánffy Miklós-díjas grafikus Magyar táj magyar ecsettel című kiállításának megnyitóján Budaörsön, a Zichy-kastélyban 2021. október 18-án

Menczer Tamás közölte: a kormány mindig a párbeszéd pártján áll a szomszédos országokkal. A politikus a Magyar táj magyar ecsettel című kiállítás megnyitóján azt mondta, hogy a kormány felfogása szerint minden magyar felelős minden magyarért.

Hirdetés

„Amelyik magyar politikus az egyik magyart elárulja, az bármikor elárulja a másikat is, aki elárulja a külhoni magyarokat, az bármikor képes elárulni a határon belüli magyarokat is” – fűzte hozzá az államtitkár. Menczer Tamás elmondta: Magyarország még egy ilyen járványos időszakot követően is erős.

A gazdaság erős lábakon áll, a magyar emberek lelkileg és testileg is erősek, hiszen példaértékűen védekeztek és védekeznek a vírus ellen – közölte. Menczer Tamás hozzátette: egy ilyen nehéz időszak után is felfelé ívelő pályán van az ország, és az erősekkel sokan keresik a szövetséget. Ez jó Magyarországnak, jó a külhoni magyaroknak.

Korábban írtuk