Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Menczer Tamás az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 9-én
Hirdetés

Önök véletlenül sem a magyar érdekeket képviselik, hanem azt nézik, hogy mások mit csinálnak, hozzájuk próbálnak idomulni

– jellemezte a Momentum hozzáállását keddi napirend előtti felszólalásukra adott válaszában Menczer Tamás. Az államtitkár szerint a frissen parlamentbe jutott párt álláspontja a magyar érdekkel ellentétes.

Menczer Tamás felidézte, hogy korábban a Momentum Romániában román pártot támogatott a magyarral szemben, Szlovákiában pedig szlovák pártot a magyarral szemben. „A marosvásárhelyi magyar polgármesternek románul gratuláltak. Ha idegen érdekek képviseletéről beszélnek, először vizsgálják meg saját pártjukat” – idézi Menczert Tamást a Magyar Nemzet.

Az államtitkár leszögezte, hogy a háborúval kapcsolatban a kormánypártok álláspontja világos:

ebből ki kell maradnunk, sem katonát, sem fegyvereket nem küldünk.

Ezzel szemben a Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin arról írt, hogy fegyvereket kellene küldeni Ukrajnába, ezt a véleményt pedig osztotta Fekete-Győr András frakcióvezető is. „Próbálják meg a magyar érdeket képviselni, itt vannak a parlamentben, lesz rá lehetőségük” – látta el egy jó tanáccsal Tompos Mártonékat az államtitkár.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk