Hirdetés

Az SZFE vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az intézmény fontos feladatának tekinti, hogy hozzájáruljon Magyarország kormányának azon erőfeszítéseihez, mely az ukrajnai háború miatt kialakult humanitárius válság megoldását célozza. Ennek keretében az egyetem felajánlotta a tulajdonában álló, korábban egyetemi kollégiumként működő Vas utcai épületét a Magyarországra érkező ukrajnai menekültek elhelyezésére.

Azt írták: vasárnap délben – az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) együttműködve – a háború kitöréséig Ukrajnában tanuló, Harkovból és Kijevből érkező afrikai, ghánai és nigériai, diákokat fogadott be az intézmény, akik egy rövid regisztrációs eljárás után elfoglalhatták a menekültek fogadása céljából felújított szobáikat.

Az SZFE – mint kiemelték – a humanitárius válság kezeléséhez való hozzájárulás érdekében 60 ember részére ajánlott fel elhelyezési lehetőséget.

Az ITM szervezésében érkezett menekült egyetemistáknak „immár nyugodt és békés körülmények között van lehetőségük eldönteniük, hogy tovább utaznak hazájukba, vagy maradnak Magyarországon és valamelyik hazai egyetemen próbálják meg folytatni tanulmányaikat” – olvasható a közleményben.

Korábban írtuk