Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Önkéntes segít a háború miatt Ukrajnából menekülő embereknek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. március 1-jére virradóan
Hirdetés

A szervező intézmények az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, lelkiismereti kötelességüknek érzik, hogy lehetőségeikhez mérten segítsenek a rászorulóknak.

Az egyházi iskolák közül többen vállalják a menekült diákok felvételét az intézménybe. Emellett a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom pedagógus műhelye és a Piarista Gimnázium tanítást szervez a menekült fiataloknak a Piarista Gimnázium belvárosi épületében. A tanórákat a kezdeményezéshez csatlakozó egyházi iskolák tanárai tartják önkéntes munkát vállalva.

Hozzátettek: az oktatás a Budapestre érkező menekült családok elhelyezését követően indulhat meg.

A szervezők várják önkéntes tanárok jelentkezését is a visszajelzes@budapest.piarista.hu e-mail címen.

Korábban írtuk

A közleményben úgy fogalmaztak: „hivatásunkból fakadó meggyőződésünk, hogy az oktatás-nevelés által békésebb, humánusabb társadalom építésén munkálkodhatunk. Kezdeményezésünk nem egyszerűen szolidaritásunk tettekben megnyilvánuló kifejezése. Hiszünk abban, hogy a városunkba érkező menekülteknek nyújtott segítségünk lehetőség” a Jézussal való találkozásra „embertársaink szolgálatán keresztül”.

A kezdeményezésben a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom pedagógus műhelye, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont, a Piarista Gimnázium, a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium, a Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium, a Szent Benedek Gimnázium és Technikum, valamint a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium vesz rész.