A Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF) került Magyar Péter ügye a rendőrségről, mivel a Tisza Párt alelnökének mentelmi joga van. Vele szemben csak a főügyészség indíthat nyomozást azután, hogy az Európai Parlament felfüggeszti az ellenzéki politikus mentelmi jogát – ismerteti a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Botrányosan viselkedett a Tisza Párt alelnöke

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke pár nappal EP-mandátuma átvétele előtt annyira botrányosan viselkedett egy elit klubban, hogy végül a biztonsági szolgálat vezette ki hajnal négy óra körül az „ötcsillagos” szórakozóhelyről, ahova a testőrei kíséretében érkezett.

Több szemtanú egybehangzó állítása szerint Magyar nagy mennyiségű szeszesital elfogyasztása után órákon át agresszívan, garázda módon viselkedett. A Ripost úgy tudja, a politikus több vendégbe is belekötött, zaklatta a nőket, és állítólag visszautasíthatatlan ajánlatot tett nekik, idővel pedig egyre minősíthetetlenebbül viselkedett. Több incidens után aztán több nő férfipartnere számon kérte Magyar Péteren a szexualitással kapcsolatos agresszív „beszólásait”.

A történtekről a jelenlévők több videófelvételt is készítettek, Magyar Péter az egyik jelenlévő kezéből erőszakkal ki is vette a telefonját, majd miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket.

Magyar Péter a botránya ügyében garázdaság és rongálás miatt, több feljelentést követően már aznap megindult a nyomozás.

Korábban írtuk

Magyar Péter az eset után mindent tagadott, majd áldozatnak állította be magát. A Magyar Nemzet azt írja, ez igencsak hiteltelen annak fényében, hogy a politikust védi a mentelmi joga, ráadásul egy ismert emberről van szó.

Ha egy civil ember viselkedik így egy szórakozó helyen, azt az érintettek jobban megtorolták volna. Arról nem is beszélve, hogy egy közembert ilyen esetben már aznap előállítanak a hatóságok és gyanúsítottként hallgatják ki, ha pedig ott bármilyen ellenszegülést tanúsít az illető, akkor jó eséllyel a rendőrségi fogdán tölti az éjszakát.

Magyar Péter mindezt a mentelmi jogának köszönhetően megúszta, azonban ha a KNYF a bizonyítékok alapján arra jut, hogy Magyar Péter büntetőjogi felelőssége fennáll, akkor a legfőbb ügyész kezdeményezni fogja a mentelmi joga felfüggesztését az EP elnökénél. Ezek után egy hosszabb procedúra következik, akár hónapok is eltelhetnek, mire kiadják az ellenzéki politikust.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.