Felszereltségtől függően a csapatok lemossák, és ellátják az állatokat, majd amelyiknek nem megoldott az ellátása, elhelyezése, vagy kórházi kezelést igényel, ideiglenesen elhelyezik. Civilek, szervezetek sakkoznak a nem létező szabad helyekkel, hogy minden állat biztonságba kerüljön, akit egyáltalán megtalálnak a házakat, mezőt járva.

A kutyák között van, akinek az eredeti gazdáját keresik, van, akit visszavár a családja, ha a helyzetük rendeződött, és vannak, akikről sírva lemondtak a gazdik, mert belátható időn belül nem tudnak róluk gondoskodni, azt sem tudják ők maguk hol és hogyan fognak élni, megélni.

A Lelenc Kutyamentő Egyesület várja azoknak a szervezeteknek és magánszemélyeknek a jelentkezését, akik ideiglenesen el tudnak helyezni kutyákat, macskákat, és amit még találnak a csapatok.

A mentés szervezésére, követésére létrehoztak egy topicot http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=23287 (aki nem tud írni, az küldje az üzenetét a lelenc@lelenc.hu email címre), ahol várják a felajánlásokat, felkerülnek a segítségre váró állatok, a mentésben résztvevő szervezetek elérhetőségei, számlaszáma, a bevállalt állatok száma, fényképeik, állapotukról leírás.

A Lelenc KME (eddig) négy kutyát vett át a Noé Állatotthon mentőcsapatától, kórházi kezelésük azonnal megkezdődött. Róluk a fórumunkon folyamatosan tájékoztatást adnak. Ketten az eredeti gazdájukat keresik, kettőről lemondtak, ők új gazdit keresnek.

Kezelésükhöz, később az ellátásukhoz a Lelenc Kutyamentő Egyesület 10300002-20228260-00003285 számlájára utalt adománnyal tudnak hozzájárulni. Ideiglenes befogadók jelentkezését az info@lelenc.hu email címen, vagy a 0630-5000-209 számon várjuk.

www.lelenc.hu