A pályázóknak arról kell történetet írniuk, hogy kinek, mit, mikor, miért és hogyan ajándékoznának. A mese alapulhat megtörtént eseményen, de lehet kitalált történet is. Kizárólag olyan pályamunkát fogadnak el, amely korábban sem elektronikus, sem nyomtatott formában nem jelent meg.

Az alkotásokat elektronikus úton, csatolt fájlként a mikulas@kimte.hu címre kérik beküldeni Word doc vagy rtf formátumban, 12-es Times New Roman betűtípussal, szimpla sorközzel maximum 3 oldal (10 ezer karakter) terjedelemben. Az e-mailben szerepeljen a meseíró neve, életkora, lakcíme, a felkészítő pedagógus vagy szülő neve, e-mail címe, telefonszáma, az iskola neve, telefonszáma. A szerző nevét és a mese címét az e-mail tárgymezőjébe is kérik beírni – közölte az egyesület az MTI-vel.

A beküldött pályamunkákat az OTP Bank Nyrt. munkatársai és a KIMTE irodalmi szerkesztői bírálják el. Az első helyezett – mindkét korcsoportban – 15 ezer forint értékű, a második helyezett 10 ezer forint értékű, a harmadik helyezett 5 ezer forint értékű könyvjutalomban részesül. Az első helyezést elért gyerekeket felkészítő pedagógusok meglepetés jutalmat vehetnek át.

További információkat a www.kimte.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők, a pályázattal, vagy formai kiírásokkal kapcsolatos kérdéseiket az everigel@gmail.com címen tehetik fel.

(MTI)