Fotó: képernyőkép
Hirdetés

„A Cseh-biralomhoz köthető cégek Szerbiában (a délvidéki Topolyán) és Svájcban is bizniszelnek” – írja csütörtöki Facebook-posztjában Bohár Dániel.

„Miért van szüksége egy céghálónak arra, hogy Magyarország mellett további két országban is folytasson üzleti tevékenységet? Mi ezzel a célja a Cseh családnak?” – teszi fel a kérdést a Pesti TV riportere.

Amint arról a PestiSrácok.hu szerdán megjelent tényfeltáró írása nyomán mi is beszámoltunk: a portál komoly összefonódást talált a Cseh család és Halász Gábor között. Cseh Katalin régebben többször hangoztatta, hogy ősei Topolyáról származnak, Halász Gábor pedig korábban szintén a Vajdaságban élt, de ma már Budapesten lakik. Korábbi, illetve jelenlegi cégeit vizsgálva elmondható, hogy három esetben is egymásnak adták el a cégeket Cseh Tiborral vagy lányával, Cseh Katalinnal. Ráadásul 2013 januárja óta közös budapesti székhelyet használ a Halász Gábor alapította Montenegro Print Kft., illetve az akkoriban még javában a Cseh családhoz tartozó Pannónia Nyomda.

A PestiSrácok.hu kiderítette azt is, hogy éppen Topolyán található egy magyarországihoz kísértetiesen hasonló tevékenységű cég, a Panonia Print doo., amelynek képviselője Cseh Tibor, azaz Cseh Katalin apja. A céget 2006-ban, tehát négy évvel az előtt alapították, hogy Magyarországon létrejött volna a Pannónia Nyomda Kft., a Cseh család Vajdaságban élő ágának több tagja is ezt adta meg munkahelyeként a közösségi oldalán, közülük ráadásul többet ismernek is Halász Gábor szülei.

Korábban írtuk

A PestiSrácok.hu arról is írt, hogy a Pannónia Nyomda által bérelt váci, Nádas utcai ingatlan több bejegyzett cég székhelyéül is szolgál. Az itt található vállalkozások közül a portál külön kiemeli a Holotech Hungary Kft.-t, melynek ügyvezetője Lakatos Viktor, 100 százalékos tulajdonosa viszont egy HoloTech Switzerland AG nevű, Svájcban bejegyzett cég.

A PS szerint az alapítása óta budapesti székhellyel rendelkező Pannónia Nyomda által egy pályázatban teljesítés helyszíneként megjelölt Vác, Nádas utcai telephely szövevényes, külföldi cégekkel tarkított története egyértelműen a szintén nyomdaiparban utazó Lakatos családhoz kapcsolható.