A Nyugat szemében akkor szimpatikus Oroszország, ha gyenge. Amikor a 90-es években a gazdaság romokban volt, dicsérték, hogy milyen demokratikusak és nyitottak vagyunk. Aztán elfeledkeztek rólunk, szinte eltemettek. Mikor pedig az új évezredben Moszkva újra hallatni kezdte a hangját, döbbenten kérdezték: hogy merünk mi, oroszok egyáltalán megszólalni? – nyilatkozta a Demokratának Vlagyimir Szergejev.

Oroszország budapesti nagykövetével egyebek mellett Ukrajnáról és a nyelvtörvényről, az orosz–amerikai kapcsolatokról, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntéséről, a migránskérdésről és az orosz–magyar viszonyról is beszélgettünk.

Bővülő középosztály

Miközben még nyilvánvalóan vannak olyanok, akik nehéz körülmények között élnek, több szegmensben is jelentősen javult az emberek anyagi helyzete és szubjektív biztonságérzete is. Ma már az állam minden rászoruló gyermek étkeztetéséről képes gondoskodni. A szegénység visszaszorításában a munkahelyteremtés, az adócsökkentés, a hazai, belső gazdaság élénkítése játszott döntő szerepet – mondta a Demokratának Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke.
 

Sokba került a plakátháború

Közadakozásból igyekszik összegyűjteni az Állami Számvevőszék által kiszabott bírságot a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Időközben minden eddiginél élesebb nézetkülönbségek, belső viták osztják meg a tagságot, a puccsisták pedig Morvai Krisztinát szeretnék a mozgalom élén látni.
 

Fényt kaptak

A magyar állam színvallásra kényszerítette George Sorost, aki nyílt támadást indított Magyarország ellen, kétséget sem hagyva afelől, hogy aktívan beavatkozik hazánk belügyeibe. Ezzel a nemzetközi tőzsdespekuláns és a mögötte álló hálózat maga bizonyította oly sokáig elszántan tagadott felforgató tevékenységét.

A Demokrata december 13-tól kapható az újságárusoknál.