Márki-Zay Péter
Hirdetés

A Gyurcsány-show, vagyis a baloldali előválasztási színjáték győztese következetesen bírálta az elmúlt években a rezsicsökkentést.

– Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni – ezt mondta például idén ősszel, október 14-én a hvg.hu és a Greenpeace Klímaválasztás 2022 című online beszélgetésében.

Ugyanezen a konferencián arról is beszélt, hogy szerinte magasabb árakkal kell ösztönözni az embereket arra, hogy kevesebbet fogyasszanak.

– Tehát az, hogy ha ezt nem tudjuk érvényesíteni az árakban, akkor nem fogunk ösztönözni senkit az energiatakarékosságra. És igenis az árakon keresztül ösztönözzük az energiatakarékosságra. Az energiavédelmi, hatékonysági beruházások soha nem térülnek meg, ha mesterségesen alacsonyan tartjuk az árakat – mondta Márki-Zay Péter.

A baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc már évekkel ezelőtt kifejtette véleményét a rezsicsökkentésről. Egy 2014-es interjújában szó szerint azt mondta, hogy „az egy hülyeség”. Márki-Zay Péter szerint pedig „ostobaság”. Ugyanúgy eltörölnék tehát, ha rajtuk múlna.

Korábban írtuk