Elmondása szerint Németország lakosságának egyötöde már migrációs hátterű, és lehet látni, hogy a tendencia erősödik. Az őshonos német lakosság születési rátája rendkívül alacsony, a migrációs hátterű embereké népcsoporttól függően 3,4-4,2 közt alakul. Ebből következik, hogy húsz év alatt a német lakosság meg fog feleződni, de vannak városok, ahol ehhez már most is közel járnak – emelte ki.

Hirdetés

Hozzátette: egy évben durván 200 ezer német hagyja el a hazáját, nagyrészt nyugdíjasok, akik azt mondják, hogy nem érzik magukat biztonságban, nem érzik jól magukat hazájukban a migráció miatt. Magyarország kedvelt célországuk, egyrészt a migrációs politika miatt, másrészt sok sváb település van, ahol beszélnek németül – mondta.

Arról is beszélt, hogy a kibocsátó államok – például Afganisztán vagy Pakisztán – nem nagyon akarják visszafogadni a balkáni útvonalon megrekedt illegális migránsokat, az elmúlt öt évben csupán mintegy 1500 embert tudtak visszaküldeni.

Georg Spöttle szerint több mint 500 ezer emberről tudnak a hatóságok Dániában, akiknek folyamatban van a menedékkérelme, Németországban pedig 272 ezer olyan migráns tartózkodik, akik ellen jogerősen meghozták az ítéletet, hogy haza kell térniük, mert nem jogosultak politikai menedékjogra. Ugyanezek az arányok Olaszországban vagy Spanyolországban is – mondta.

Korábban írtuk

Közölte: Németország 2015 óta 120 milliárd eurót adott ki migránsokra, és ez nem térül meg, mert nem kezdenek el dolgozni, nem illeszkednek be az illegális bevándorlók.