Ha az ellenzéken múlna, nem növekedhetnének a gyermekes családok támogatásai – jelentette ki a KDNP szóvivője szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta, hogy az ellenzéki pártok az elmúlt években nem szavazták meg a magyar családok támogatásáról szóló intézkedéseket.

Ugyanakkor több ellenzéki politikus kijelentette, például a „Gyurcsány-párti” Bauer Tamás is, hogy a migránsok támogatásában, és nem a családok támogatásában látja Magyarország jövőjét – idézte fel.

Nacsa Lőrinc felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenzék nem támogatta a családi adókedvezmény bevezetését és nem szavazta meg azt a jogszabályt sem, amelynek nyomán 2019-től tovább nőhet a kétgyermekes családok adókedvezménye. Nem támogatták a gyed-extrát, az otthonteremtési program bevezetését és a hároméves gyed visszaállítását sem – sorolta.

Ezzel folytatták korábbi politikájukat, hiszen szerinte a balliberális kormányok megszorító intézkedéseinek célpontjai mindig is a gyermekes családok voltak. Elvették tőlük a családi adókedvezményt, eltörölték a 3 éves gyest, adóemeléseket hajtottak végre, illetve óvoda- és iskolabezárásokkal nehezítették a gyermeket nevelő családok életét – mutatott rá.

A politikus végül, a Fidesz-KDNP frakciószövetség nevében köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a családok védelméről szóló nemzeti konzultációban.

Nacsa Lőrinc arra a kérdésre, hogy jövőre milyen családpolitikai intézkedések várhatók, azt mondta, azokról a nemzeti konzultáció alkalmával visszaküldött válaszok kiértékelése után, azok alapján döntenek.

Egy, az elmúlt időszakban zajló demonstrációkkal kapcsolatos kérdésre úgy fogalmazott, Magyarországon demokrácia van, mindenkit megillet a véleménynyilvánítás szabadsága. Ugyanakkor úgy vélekedett, hogy az ellenzéki politikusok folyamatos hisztériakeltést folytatnak, illetve a tüntetők között agresszív politikai aktivisták jelentek meg.