Nemcsak a Hócipő, a 168 óra is BKV-ban utazott. A Magyar Nemzet értesülései szerint 2007 márciusában az akkor még a balliberális 168 Óra főszerkesztő-helyettesének, Bölcs Istvánnak az érdekeltségébe tartozó Well Reklámügynökség Kft. 47 millió forintért indított a bliccelők ellen kampányt, majd annak hirdetéseire további 1,4 milliót kapott a közlekedési vállalattól.

Az ügynökség munkatársa volt korábban Mester Ákos, a 168 óra főszerkesztője is. A BKV felügyelőbizottsága most legalább 600 tanácsadói szerződés felülvizsgálatát rendelte el. Vitézy Dávid szerint borítékolható, hogy a 2006 óta megkötött előnytelen szerződések miatt további feljelentések várhatók.

A BKV felügyelőbizottságának fideszes tagja elmondta: volt, hogy úgy fizettek ki akár több 10 millió forintot, hogy hiányoznak hozzá a teljesítési dokumentumok. Sőt felmerül a gyanúja, hogy úgy is fizettek ki pénzeket, hogy azok mögött szerződés sem állt – tette hozzá. Vitézy kifejtette: egy több milliárdos szerződésállomány vizsgálata kezdődik most meg, ami „nem 1-2 napos munka”.

Milliós fizetés munka nélkül

Munka nélkül kapott milliós fizetést, és összesen 120 milliós prémiumot három üzemeltetési vezető is 2007 óta a BKV-nál. Két évvel ezelőtt ugyanis Antal Attila akkori BKV-vezér összevonta a busz-, villamos- és metró-üzemigazgatóságot, a vezetőket azonban nem rúgta ki. Ha ezt most tennék meg, 100 milliós végkielégítést kellene kifizetni nekik.

„2007-ben az átszervezést követően parkolópályára kerültek, arra vonatkozóan, hogy ha esetleg az átszervezés nem jól fog véghezmenni, akkor utána őket ismét lehessen esetleg használni” – mondta el Szeibert György a BKV Zrt. jogi igazgatója.

Az már korábban kiderült, hogy a BKV szempontjából előnytelenül megkötött munkaszerződések miatt több mint 800 milliós kár érte a közlekedési vállalatot. Ám a felügyelőbizottság szerint további 200 milliót fizethettek ki a cégnél úgy, hogy arra a munkaszerződés alapján nem lett volna szükség.

(hírTV)