Bayer Zsolt, Bencsik András, Bencsik Gábor és Huth Gergely a Sajtóklub Országjárás című műsor legutóbbi állomásán Sopronban járt. Az Echo TV népszerű műsorában ezúttal is Magyarország és a nagyvilág híreinek elemzése, valamint az ellenzéki pártok és azok választási esélyeinek latolgatása került terítékre.
Az utóbbi napok egyik nagy port felkavart botránya volt Juhász Péter, az Együtt elnökének dulakodási ügye, amiről végül kiderült, hogy a politikus valóban bántalmazta volt élettársát. Ezzel kapcsolatban Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője kifejtette: amikor Kende Péter ügyvéd azon véleményének adott hangot, hogy Juhásznak távoznia kell a közéletből, még nem tudhatta, hogy a teljes balliberális oldal hitet tesz az Együtt elnöke mellett.

– Picit próbáljunk meg együtt érzők lenni Soros Györggyel! Itt van ez az ember, aki annyira gyűlöli a jobboldali patrióta gondolatot és azon belül is ennek a talán legsikeresebb európai képviselőjét, Orbán Viktort, hogy az elmúlt öt-hat évben – csak, amit nyilvánosan tudunk – évente több milliárd forintot öntött az őt képviselő politikai alakulatokba. Ezeknek az ékköve maga Juhász Péter, Karácsony Gergely, Szigetvári Viktor, meg Bajnai Gordon, de ő már valahogy leesett a lóról – jelentette ki Huth Gergely, aki feltette a kérdést: ha Sorosnak ennyi pénzért ezek az emberek jutottak, akkor milyen ez a magyar baloldal?

Karácsony Gergely kapcsán például Bencsik Gábor újságíró, a Magyar Krónika főszerkesztője arról beszélt, hogy meglátása szerint az MSZP arra készül, hogy kiesik a parlamentből.

– Az ember nem is érti ezt a dolgot. A közvélemény-kutatások szerint 10 százalék körül küszködnek, ami azt jelenti, ha 9,98-at kapnak, akkor vége a dalnak – fejtette ki.

Bayer Zsolt szerint jelen pillanatban az a helyzet, hogy a Magyar Szocialista Párt a kongresszusán közfelkiáltással, széles mosolyokkal, dobos felvonulással megszavazta, hogy az az ember legyen a miniszterelnök-jelöltjük, aki kilenc hónappal ezelőtt közölte, hogy mindennél, még a Fidesznél is jobban gyűlöli a Magyar Szocialista Pártot. Ez most a miniszterelnök-jelölt, míg vissza nem hívják a Botkát…

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője szerint Karácsony Gergely gyakorlatilag megbuktatta az MSZP-t. Hozzátette: Karácsony Gergely annyira tehetséges ember, ha ilyen tempóban rombolja a szocialista pártot még éppen van idő, hogy levigye 5 százalék alá.

A teljes adás IDE KATTINTVA is megtekinthető.