Az Eurojackpot e heti főnyereménye elérte a 90 millió eurót, azaz több mint 27 milliárd forintot, mely nemcsak az Eurojackpot, de a hazai lottójátékok tekintetében is az elérhető legnagyobb főnyereménynek számít.

Magyarország Csehországgal és Szlovákiával egy időben, 2014-ben csatlakozott az Eurojackpot forgalmazásához. Az Európát átívelő játék a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvend az itthoni játékosok körében, hiszen már bevezetése óta minden évben született 5+1-es magyar találat, ami általában bruttó félmillió euró, azaz több mint 150 millió forint nyereményt jelentett a szerencséseknek.

Közel egy éve, 2017 februárjában pedig az 5+2-es telitalálatot is sikerült egy magyar szerencsésnek eltalálnia, amikor is a modernkori magyar lottótörténelemben elért legnagyobb főnyeremény, bruttó 22,5 millió euró, vagyis 5,9 milliárd forint talált gazdára.

A Szerencsejáték Zrt. Eurojackpottal kapcsolatos tavalyi kutatásából kiderül, hogy a lakosság több mint háromnegyede értesült arról, hogy egy honfitársunk vitte el minden idők legnagyobb hazai Eurojackpot főnyereményét. Nagy nyeremény esetén a többség – hasonlóan a nyerteshez – először házastársával/párjával osztaná meg az örömhírt. Mindössze 18%-uk mondta azt, hogy megtartaná magának az információt, és nem is ünnepelné meg váratlan szerencséjét. Több milliárd forintos nyeremény esetén a válaszadók több mint fele álmai ingatlanát vásárolná meg. A kutatásban résztvevők fele jackpot esetén pedig biztosan kilépne a munkahelyéről, de számosan vannak azok is, akik saját vállalkozásba kezdenének. Eurojackpot milliárdosként a magyarok igazán jószívűnek bizonyulnának: a megkérdezettek mintegy háromnegyede családját támogatná a nyereményből, de minden második magyar jótékony célra is áldozna.