Hirdetés

Korábban Békéscsabán, Debrecenben, Érden, Győrben, Hódmezővásárhelyen, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen is bejelentették, hogy elmaradnak a március 15-ei városi megemlékezések.

Egerben is elmarad március 15-én az 1848-as forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett városi ünnepség – közölte a helyi önkormányzat sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Szalay Andrea tájékoztatása szerint a városháza a lakosság biztonságáért, a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozásáért hozta meg döntését.

Jelezte: aki mégis szeretné leróni tiszteletét és koszorút helyezne el az ünnep alkalmából, a megemlékezés tervezett helyszínén, a Petőfi Sándor téren, a költő szobránál egyénileg teheti ezt meg.

Szekszárdon is elmarad a március 15-i városi ünnepség a helyi operatív törzs szerdai döntése értelmében – közölte Balázs László, az önkormányzat kommunikációs munkatársa az MTI-vel.

Azt mondta: a Babits Mihály Általános Iskola diákjainak ünnepi műsorát felvételről vasárnap délelőtt 10 órakor a Babits Mihály Kulturális Központjának közösségi oldalán lehet megnézni.