A Magyar Televízió élőben közvetíti a pénteki és a jövő keddi Magyarország–Hollandia válogatott Eb-selejtezőmérkőzéseket, párhuzamosan a Sport TV-vel. Az egységesülő közmédia-rendszer és a legnagyobb hazai sportcsatorna a magyar labdarúgás érdekében hosszú távú együttműködés kialakításán is dolgozik – hangsúlyozták közös hétfői sajtótájékoztatójukon Telkiben.

A köztelevízió is élőben közvetíti a FIFA világranglistáján jelenleg 36. helyen álló magyar válogatott Hollandia elleni Eb-selejtező mérkőzéseit, párhuzamosan a Sport TV adásával. A tétmeccseket március 25-én, pénteken és március 29-én, kedden sugározzák. Az m1 20 órától stúdióműsorral vezeti fel a mérkőzést, amelynek kommentátora a vb döntőről is tudósító Gundel Takács Gábor lesz.

Nyolc év után tér vissza a magyar labdarúgó-válogatott a közszolgálati televízió képernyőjére, oda, ahová közel fél évszázadig tartozott, oda, ahol a helye van – hangsúlyozta Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója az MLSZ telki edzőcentrumában tartott sajtótájékoztatón. Az MTVA igazgatója elmondta: valamennyi közmédium kiemelt figyelemmel foglalkozik a következő egy hétben a válogatottal, az MTV mellett a Duna Televízió és a Magyar Rádió műsoraiban is rendszeresen beszámolnak a felkészülésről. A Magyar Távirati Iroda mindkét mérkőzésről helyszíni tudósítást ad. A tétmérkőzéseket a Magyar Rádió ugyancsak élőben közvetíti az mr6-on 21 órától, és az este folyamán többször kapcsolja a közvetítést az mr1 Kossuth Rádió. A TeleSport esti kiadásaiban, valamint www.facebook.com/telesport oldalon hétfőtől csütörtökig tartó játékot is indítanak: a magyar focit jól ismerő szerencsések más értékes ajándékok mellett két jegyet nyerhetnek a pénteki meccsre.

A magyar válogatott-mérkőzések közvetítési jogaival rendelkező Chello Central Europe mint a Sport TV hazai csatornáinak tulajdonosa több héten át tartó tárgyalássorozat után biztosítja a Magyar Televízió számára, hogy párhuzamos élőben közvetítse a rég nem látott érdeklődéssel kísért 2011-es Eb-selejtező mérkőzéseit. A Sport1 19.30-as kezdettel közvetíti a pénteki hollandok elleni találkozót – mondta Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.

Az egységes közmédia-rendszer és a legnagyobb magyar sportcsatorna a magyar-holland mérkőzések párhuzamos közvetítésére vonatkozó megállapodáson túl hosszú távú stratégiai együttműködés kialakításán is dolgozik a magyar labdarúgás érdekében – jelentette be Szabó László és Máté Pál.

A Magyar Televízió története összefonódott a focival: az ötvenes évek vége óta több mint háromszáz válogatott mérkőzést közvetítettünk egészen 2003-ig, a Magyarország—Lengyelország Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésig – tette hozzá Schulek Csaba, a TeleSport főszerkesztője. Ezt követően a jogokat kereskedelmi televíziók vásárolták meg, azóta egyedül a 2008. szeptember 10-i Svédország—Magyarország vb-selejtezőt adta a Magyar Televízió. A TeleSportban meghirdetett játék is az elmúlt ötven év fociközvetítéseihez kapcsolódik majd – mondta.