Fotó: MTI/Máthé Zoltán, archív

A Fidesz szerint Magyarország és Lengyelország is a “Soros-terv” útjában áll, nem akar migránsokat betelepíteni és elutasítja a kötelező kvótát, ezért mindkét ország ellen erőteljes nyomásgyakorlás, kötelezettségszegési eljárások, üzengetések, hazug kampányok indultak, aminek része az igazságszolgáltatás ellen indított hadjárat is.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői közleményében arra reagált, hogy Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője a demokrácia felszámolásaként értékelte az Igazságügyi Minisztérium azon javaslatát, amely megkönnyítené a minisztériumi alkalmazottak, kormánytisztviselők bíróvá válását.

A kormánypárt kommunikációs igazgatója azt írta: a Gyurcsány- és a Soros-média ugyanazt a receptet veti be mindenhol, ahol a kormány nem úgy táncol, ahogy Soros fütyül, így Lengyelország után most a magyar bírósági rendszert és igazságszolgáltatást támadják.

A Fidesz azt pedig különösen felháborítónak tartja, hogy “az a Gyurcsány beszél független igazságszolgáltatásról, aki rendszeresen fenyegeti a bírókat és ügyészeket, ha neki nem tetsző ítéletet hoznak”.

MTI