Kozma Imre atya személyes üzenete az idős emberekhez

Az idén 80 éves Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi elöljárója önkéntes karanténba vonult, nem hagyja el a rendházat. A Szeretetszolgálat vezetője ritkán oszt meg személyes történeteket, de ezúttal saját tapasztalataival üzen kortársainak, sorstársainak: minden idős és veszélyeztetett embert arra kér, vállalja azt az áldozatot, hogy otthon marad a következő hetekben. "Minimum ennyivel tartozunk a hazánknak, nemzetünknek, és önmagunknak. Hiszen azt akarja mindenki, hogy ne életáldozattal fizessünk a járványnak." – hangsúlyozza Kozma Imre.

Gepostet von Magyar Máltai Szeretetszolgálat am Freitag, 20. März 2020
Hirdetés

Önkéntes karanténba vonult Kozma Imre atya. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, aki június 4-én tölti be nyolcvanadik életévét, rövid videóban beszélt döntésének hátteréről.

– A szakemberek azt mondják, hogy jelenesetben a legkiszolgáltatottabbak az én kortársaim, ránk kell elsősorban vigyázni, és azt is kérik, hogy mi is vigyázzunk magunkra. Egy roppant egyszerű utat ajánlanak: vonuljunk vissza otthonainkba – mondja Kozma Imre. – Én az első szóra engedelmeskedtem. Privát karantént vállaltam. Azt ajánlom minden korombélinek, hogy ők is vállalják ezt. Minimum ennyivel tartozunk a hazánknak, nemzetünknek és önmagunknak.