Az aláírásokat tartalmazó petíciót fél órával azelőtt adták át adták át a XI. kerületi (újbudai) önkormányzat képviselőjének, hogy elkezdődött a képviselő-testület ülése, amelyen döntést hoznak a szórakozóhely kéréséről, amelyben a bérleti szerződés meghosszabbítását kéri.

Kővári Zsuzsa, a Zöld Pardon egyik tulajdonosa a petíció átadása után azt mondta az MTI-nek, hogy az aláírók közül 9377-en újbudaiak. Hozzátette: az önkormányzat névtelen bejelentésekre hivatkozik, amikor nem akarja meghosszabbítani a Zöld Pardon bérleti szerződését, miközben őket mintegy 111 ezren nyilvánosan támogatják.

A Zöld Pardon augusztus 1-jén nyújtotta be az önkormányzathoz kérelmét, amely szerint további öt évre – 2016. október 31-ig – bérelnék a Petőfi híd budai hídfőjénél fekvő területet. Az újbudai képviselő-testület csütörtökön, előre láthatólag este dönt a szórakozóhely sorsáról zárt ülésen.

A főpolgármester szerint „nem túl ügyes döntés” a hely bezárása

A főpolgármester véleménye szerint „politikailag nem túl ügyes döntés” a Zöld Pardon bezárása.

Tarlós István erről csütörtökön beszélt újságíróknak. Mint mondta, csak a rendelkezésére álló információk alapján tud véleményt formálni a szórakozóhelyről; tudja egyebek mellett, hogy a Zöld Pardon nagyon szigorú szabályok szerint működik, ahová kiskorúak például csak írott szülői engedéllyel mehetnek be. Jelezte, hogy tisztában van a hely népszerűségével, és azzal, hogy nem lakókörnyezetben van, hanem egy egyetemi kampusz közepén.

„Kifejezetten ezeknek a szempontoknak az ismeretében mondom azt, hogy amennyiben a helyzet ez, nem pedig más, akkor ennek a szórakozóhelynek, ami olyan népszerű a fiatalok körében, a bezárása politikailag nem túl ügyes döntés” – fogalmazott.

(MTI)