A Bács-Kiskunban feltartóztatott csoportok tagjai szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – tudatták.

Hirdetés

Közölték azt is, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának rendőrei egy gépjárművet ellenőriztek Nagybaracska közigazgatási területén.     A gépkocsit egy indiai férfi vezette, rajta kívül a járműben két – magát afgán állampolgárnak valló – ember tartózkodott. Ők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A sofőrt előállították a rendőrök és őrizetbe veszik. A migránsokat – meghallgatásukat követően – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – tették hozzá.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint jogellenesen próbált meg bejutni az országba 47 határsértő. Ásotthalom külterületén 36, míg Szegeden 11 határsértőt tartóztattak fel.

A csoportok tagjai közül egy szomáliai, négyen jemeni, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Korábban írtuk