Kevésbé csapadékos, ködös és hűvösebb lesz a hétvége időjárása, a leghidegebb órákban több helyen mínuszokra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Éjszaka már egyre kevesebb helyen várható csapadék, pénteken reggelig azonban a Dunántúl legnagyobb részén, a déli megyékben és a Tiszántúl felett borult marad az ég. Hajnalban azokon a területeken, ahol felszakadozik a felhőzet köd képződhet. Napközben már csak kisebb eső fordulhat elő, késő délutánra, kora estére azonban mindenütt megszűnik a csapadék. A legalacsonyabb általában 2-7 Celsius-fok között várható, de az Északi-középhegység nyugati felén helyenként akár mínusz 2 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok várhatóan 9-14 fok között alakulnak, délen lesz a legmelegebb.

Szombaton a ködfoltok feloszlása után kisüthet a nap, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plus 3 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 12-15 fokig melegszik a levegő.

A ködfoltok feloszlása után hosszabb-rövidebb időre vasárnap is kisüt a nap. Az ország nagyobb részén nem várható csapadék, de késő délutántól viszont nyugaton szórványosan kialakulhat eső, záporeső. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 12-16 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

MTI