Hét éve azon dolgozom, hogy egy szétzilált, békétlen városból egy nyugodt, valódi közösséget kovácsoljunk. Az eredményeinket senki részéről nem engedem veszélyeztetni – mondta a Demokratának Kriza Ákos.

Miskolc polgármesterével a Nyílt Társadalom Alapítvány vidéki terjeszkedéséről, illetve a borsodi megyeszékhely jelenéről és jövőjéről beszélgettünk.

Óriási lehetőségek Budapest előtt

Budapest kiemelt figyelmet kap, folyamatosan épül a város, és úgy gondolom, ez a következő években még nagyobb lendületet kaphat – mondta a Demokratának Fürjes Balázs budapesti városfejlesztésekért felelős kormánybiztos. Aki úgy értékel: a főváros valaha volt legsikeresebb korszakának elején áll.

„Ma kezdődik a végetek!”

A Jobbik ahelyett, hogy dokumentumokkal bizonyítaná, a számvevőszéki vizsgálat megállapításai alaptalanok, egy hazug kampánnyal, az embereket félrevezetve próbál magának politikai tőkét kovácsolni. Sikertelenül, mert a legnagyobb kormányváltó erőnek mondott párt még balliberális segédlettel is alig kétezer embert tudott utcára hívni. Helyszíni riport.

A legnagyobb öröm, hogy együtt lehetünk

Az 1956-os forradalom meghatározó pillanatává vált az életemnek – vallja Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász, a korábbi köztársasági elnök, Schmitt Pál felesége, akivel a történelem felemelő pillanatairól, a számára fontos feladatokról beszélgettünk, és az is kiderült, mi kerül szenteste a családi asztalra.

Ünnepi dupla számunkban emellett olvashatnak arról, hogy mérföldkőhöz érkezett a Liget Budapest projekt, Jánosa Domokos atyával, a Budapest–Felsővízivárosi Szent Anna-templom plébánosával a fiatalok neveléséről, a kereszténységhez való viszonyukról beszélgettünk, de interjút adott lapunknak Kóbor János, az Omega énekese, társalapítója, Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, valamint Bagi Iván humorista is.

A Demokrata december 20-tól kapható az újságárusoknál.