Elismerte, volt idő, amikor meglegyintette a politika szele. 1994-ben azon volt, hogy megbukjon az akkori jobboldali kormány. A Kádár utáni időszak egyetlen komoly politikusának Horn Gyulát tartotta, el is készített számára egy kampánykiadványt. Később, amikor világossá vált számára, hogy az MSZP átjátszotta az országot a tőke kezére, üzent a volt miniszterelnöknek valami nagyon durvát – mondta az író, bevallva, sokat tett azért, hogy ne kérjék ki a tanácsát.

Hangsúlyozta: elméletileg egy jobboldali kormányt is el tudna fogadni, amelyik 36 vagy 60 forintos kenyeret ad az embereknek, ugyanakkor mélyen szemben áll minden jobboldali ideológiával.

Mint mondta, mostanában azért nem jár a szélsőségesek elleni tüntetésekre, mert nem akar természetes ellenfeleivel együtt protestálni, akik őt baloldali rettegő kispolgárnak bélyegezték meg. Hozzátette: ma már egyébként a balliberális értelmiség is látja, hogy Kádár János nem engedte meg volna azt a mérhetetlen romlást, ami bekövetkezett. Moldova az egykori demokratikus ellenzéket esztelennek nevezte, mely most már bújna Kádár köpönyege mögé, hiszen nincs, aki megvédje őket ebben a nagy liberalizmusban a fasizmustól és a többi más veszélytől.

Munkásságáról elmondta: nincs oka félni, hogy kiesik az idő rostáján, ha meg kiesik, nyilván megérdemli. Amit akart, azt leírta, ami nem jelenti azt, hogy nem fog többet írni – fogalmazott az író, leszögezve: a lelkiismerete abszolút nyugodt, amit írt, mindent vállal, egy igazi remekmű azonban hiányzik az életművéből.

(hirado.hu/Heti Világgazdaság)