Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne hallanánk a Jobbikot érintő újabb botrányokról. Augusztus 9-én Jakab Péter volt kabinetfőnöke elutazott Miskolcra, a párt utcafórumára, ahol azt próbálta számon kérni Porocskáné Kőrösi Anitán, hogy valaki kiszivárogtat belsős információkat a médiának.

Hirdetés

A Jobbik jelenlegi elnökhelyettese szerint az incidens alatt Molnár Enikő tudatmódosító szer hatása alatt állhatott.

„Kikérem magamnak.” – így reagált Potocskáné megnyilvánulására Molnár Enikő. Jakab Péter korábbi kabinetfőnöke a Mediaworks–Hírcentrumnak azt mondta, hogy azért választotta ezt a sajátságos számonkérést, mert már több módon is próbálta tisztázni a helyzetet, de falakba ütközött és nem kapott válaszokat a kérdéseire. Leszögezte azt is, hogy Jakab Péternek ehhez a konkrét esethez semmi köze nincsen.

Molnár Enikő azt is elárulta, hogy a Potocskáné által benyújtott etikai beadvány nyomán már meghallgatták, és arra számít, hogy hamarosan kizárják a pártból. Ugyanakkor magát az folyamatot koncepciós eljárásnak nevezte.

Gyöngyösi Jakabnak: Nem vagy Te már veszély Orbán Viktorra

Nyílt levelet tett közzé Gyöngyösi Márton közösségi oldalán, miután felmerült, hogy Jakab Péter új pártot alapít. A hírek szerint már augusztus 20-án bejelentheti új pártját a korábbi Jobbik-vezér.

Múltról

A Jobbik újdonsült elnöke eleinte méltatta Jakabot. Mint írta: „Elnökséged első pár hónapja alatt a Jobbik újra erőre kapott, Orbán Viktor pedig egy igazi kihívóval kellett, hogy szembenézzen”.

Gyöngyösi nem finomkodott sokat: „Pártunkban soha egyetlen elnöknek nem adatott meg az, ami Neked: a Kongresszus kizárólag általad megnevezett bizalmi embereket választott melléd az elnökségbe, de Te pár hónap leforgása alatt mindegyikőjüktől elhidegültél, és

egyetlen tanácsadód által megalkotott buborékodba zárkóztál, amelyben a népszerűséget Facebook-lájkokban mérik.

Jelenről

Gyönygösi szerint egy „görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus” lett Jakabból, akiből a közélet mémeket gyárt. „Nem vagy Te már veszély Orbán Viktorra, legfeljebb tanácsadód, és a felbőszült híveid veszélyesek a jó ízlésre, amikor a Jobbik aktivistáit zaklatják alpári módszerekkel” – tette hozzá az EP-képviselő.

Jakab Péter stílusát, és politikai eszközeit sem hagyta szó nélkül Gyöngyösi:

ez a legsötétebb bolsevik, kommunista tempó, amikor egyesek politikai haszonszerzés céljából egy nemzet fiait egymásra uszítják.

Egyébként ezt csinálja Orbán Viktor, akitől te állítólag megszabadítani szeretnéd Magyarországot…”

Jövőről

A Jobbik elnöke közölte, hogy szívesen dolgozna újra együtt azzal a Jakab Péterrel, akit egykor megismert. „Annak a Jakab Péternek van helye, és lenne feladata is a Jobbikban. Ám a döntés a tiéd” – tette hozzá.

„Ha Neked az a tanácsadó kell, aki mellett elvesztetted a családodat,

elvesztetted az előválasztást, elvesztetted az országgyűlési választást, elvesztetted az elnökségedet, elvesztetted a frakcióvezetőségedet, elvesztetted minden tekintélyedet és elvesztetted a hiteledet, nem foglak visszatartani sem” – szögezte le Gyöngyösi. Kifejtette, hogy Jakab egyenességét hiányolja:

Ne pletykákból halljam, hogy augusztus 20-án pártot készülsz alapítani, miközben még a Jobbik tagja vagy.

Ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból, aztán Te balra, mi jobbra. Légy tisztességes. Ennyivel mindenképpen tartozol nekünk is, Magadnak is” – zárta levelét Gyönygösi.

A további részletekről IDE és IDE kattintva olvashat.

Korábban írtuk