Fotó: MTI, archív, szerk.
Hirdetés

Molnár Zsolt úgy fogalmazott, hogy az NVI új vezetőjét nem lehet „egypárti fideszes alapon” kinevezni, mert a kiválasztás „messze túlmutat egy személyi kérdésen”, ugyanis az egész magyar választási rendszert érintő legitimációs kérdések függnek az elnök személyétől.

A szocialista politikus felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét, hogy pártelnöki szinten folytasson egyeztetést a parlamenti és azon kívüli pártokkal arról, hogy a továbbiakban ki vezesse az NVI-t.

Molnár Zsolt úgy fogalmazott, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hat tagja hétfőn „szembefordult a joggal és a népakarattal”, amikor „egy politikai színjáték végén” megtagadták az MSZP nyilvánvalóan a választópolgárok szándékával egyező népszavazási kezdeményezésének hitelesítését.

Az MSZP budapesti elnöke megjegyezte, Pálffy Ilona hétéves elnöksége „nehézségekkel és botrányokkal volt teli”, távozása ugyanakkor számos komoly kérdést és aggodalmat vet fel.

Korábban írtuk


Hangsúlyozta továbbá, hogy az MSZP nem adja fel a természetes vizek melletti strandok és a környezet védelméért indított népszavazási kezdeményezést, amelyek ügyében a Kúriához fordulnak jogorvoslatért.