Hirdetés

Molnár Zsolt (MSZP) azt mondta: elérkeztünk a mentőcsomagok korszakához, ugyanis a háztartások költségei elviselhetetlen terheket jelentenek a társadalom jelentős részének. A közelgő nyár is óriási kihívás a családoknak, ezért a párt két mentőcsomaggal is készült, az egyiket a háztartások számára a megélhetéssel kapcsolatban dolgozták ki – jelezte.

Közölte: a fizetős strandokon az egekbe szökött a belépőjegyek és a parkolás ára, ezért azt javasolják, hogy 600 forintban maximálják a felnőtt belépőjegyek árát, emellett üdülési támogatást javasolnak a leginkább rászorulóknak. Már nincs mit elvenni a családoktól, inkább adni kell nekik – fogalmazott.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára minderre elmondta: négyezer milliárd forinttal szűkült az ország mozgástere a megugró energiaárak miatt. A legnagyobb támogatás, ha mindenkinek van munkája – vélekedett. Hozzátette: ha az embereknek van munkahelyük, sokkal nagyobb esélyük van elmenni nyaralni is.

Közölte: az elmúlt időben sok lépéssel segítettek, hogy a családoknak nagyobb legyen a mozgásterük, és mindez azt is segíti, hogy ha szeretnének, el tudjanak menni nyaralni.

Korábban írtuk

Megjegyezte: a tavalyi év már kifejezetten jól alakult turisztikai szempontból.