Visszalépés – GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEKMint bizonyára a legtöbben már olvasták az országos, vagy a helyi médiában, a…

Posted by Sebők Éva on Sunday, September 12, 2021
Hirdetés

A jelöltek feje felett, Budapesten döntenek az előválasztási visszalépésekről – derül ki Sebők Éva momentumos politikusjelölt bejegyzéséből, aki mégsem indul Békésben. Mindez a szükséges aláírások összegyűjtése után, az előválasztás előtt egy héttel vált számára világossá. Sebők szerint téves az az állítás, miszerint ő lépett volna vissza az MSZP-s aspiráns javára.

– Az előválasztás számomra nem folytatódik, de nem én döntöttem úgy, hogy visszalépek, hanem egy budapesti megállapodás értelmében Békés 4-ben a Momentum ezen az előválasztáson nem indít jelöltet. Tehát nem én keltem fel egy nap, és döntöttem úgy, hogy „á, mégsem indulok” – olvasható Sebők Éva közösségi oldalán, aki azt is kijelenti, a budapesti megállapodás ebben az esetben az MSZP-vel született.

„Ennek értelmében – mivel az én visszaléptetésemmel a Momentumnak már nem lesz itt a jelöltje – a momentumos logót az MSZP jelöltje kapja meg. Cserébe Debrecenben, Körmenden és Győrött az MSZP-s jelölt lépett vissza, és a momentumos jelölt kapta meg az MSZP-s logót” – közli a visszaléptetett momentumos.

Állítása szerint országszerte rengeteg helyen történt hasonló megállapodás.

Korábban írtuk

– Többek között a Békés 4-es körzetben is történt már ilyen, hiszen a DK Papp Róbertet hozzám hasonlóan léptette vissza. Ott végül a Jobbik jelöltje kapta meg a DK logóját. Gyanítom, Papp Róbertnek sem volt több vagy másabb beleszólása ebbe a döntésbe, mint nekem – teszi hozzá.

Sebők szerint Magyarország érdeke most azt kívánja, hogy minél több momentumos jelölt kerüljön a Parlamentbe.

– Ha ehhez arra van szükség, hogy én ne induljak el az előválasztáson, azt méltósággal fogom kezelni. Én nem fogok úgy eljárni, mint az MSZP ugyanezen megállapodásban visszaléptetett debreceni jelöltje, aki a tegnapi napot – abszolút méltóságon aluli módon – azzal töltötte, hogy végighaknizta az országos sajtót azzal, hogy ő akkor se hajlandó visszalépni, miközben tudnia kellett nagyon jól, hogy ilyen lehetősége nincs – hangsúlyozza.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.