Hirdetés

„Egy domináns szereplő van rajtunk kívül, a DK. Velük hosszú távon kell számolnunk, mert ők nagyon hatékonyan működnek. És azt látjuk, hogy az utóbbi időben azért nagyon erősen tudtak újítani és megerősödni. Gyakorlatilag Gyurcsány a semmiből rántotta elő a saját politikai túlélését. És ennek lehet örülni vagy nem örülni, de ez tény” – magyarázta Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagja egy tavaly nyári, a Mandiner szerkesztőségéhez egy csalódott momentumos által eljuttatott felvételen.

A kiszivárgott videóból a Mandiner tegnapi cikkében már idézett részeket. Az előválasztáson az immár DK-s Molnár Gyulával szemben Budafok-Tétényben induló politikus így fogalmazott: „Ugye most beütött ez a járvány, meg a nyomában lévő válság, és ez egy (…) nagy lehetőség arra, hogy visszaszorítsuk a Fideszt.”

A mostani felvételen az ellenzéki pártokat elemzi, mégpedig a 2020 nyári, az első vírushullám utáni helyzetben. Mint folytatja: „A többiek szerintem ramaty állapotban vannak, elég megnézni a Jobbikot, aki gyakorlatilag egy ilyen saját önfelszalámizáson megy keresztül, Jakab Péter kiszorítja a pártból a saját ellenzékét.”

A teljes cikk elolvasható a Mandiner oldalán, IDE kattintva!

Korábban írtuk