Tompos Márton Kristóf (Momentum) kifejtette: a budapesti bulinegyedben „rá lett tolva” a budapesti bulizók jelentős része a többi városrészben előírt záróra miatt. Ez az ott élőknek probléma, és a hetedik kerületi önkormányzat nem tud annyit takarítani és olyan közbiztonságot fenntartani, amely megoldást jelenthetne – vélekedett. Hozzátette: nincs pénz a feladatok ellátására.

Hirdetés

Kiemelte: ezzel a helyzettel kezdeni kell valamit, segíteni kell az önkormányzatnak betartatni a szabályokat, ehhez viszont pénz kell. El kell érni, hogy az itt lakók is normális körülmények között élhessenek – mondta.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára erre közölte: ez egy megkésett kampányfelszólalás volt, miután a vasárnapi időközi választáson a Fidesz képviselőjelöltje súlyos vereséget mért az ellenzék jelöltjére. Április 3. óta a hétvégi időközi választások jelentették az első lehetőséget, hogy az emberek véleményt mondhassanak a kormány és az ellenzék teljesítményéről – vélekedett. Hozzátette: úgy tűnik, az emberek és az ellenzék mást gondol arról, hogy mi a fontos.

Közölte: a képviselőnek a főpolgármesterhez kellene fordulnia a kérdésével, és mióta nem Tarlós István a főpolgármester, egyre csak romlanak az állapotok Budapesten, tarthatatlan a helyzet.

Korábban írtuk