Hirdetés

Bangóné Borbély Ildikó az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, úgy tűnik, a kormány politikai kampánycélokból sietve, kapkodva találta ki a mindenkinek ingyenes védőoltást, úgy, hogy a szükséges feltételeket nem biztosította hozzá. Emlékeztetett arra, hogy az állam a napokban felvásárolta a Sanofi Pasteur által gyártott négykomponensű, influenza elleni oltóanyag rendelkezésre álló magyarországi készletét, 100 ezer vakcinát.

A képviselő felidézte azt is, Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 11-én jelentette be: mindenki, aki kéri, ingyen megkapja az influenza elleni oltást. Hozzátette: a szakértők mellett a kormányzati kommunikáció is azt hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány miatt nagyon fontos az influenzaoltás idén. Bangóné Borbély Ildikó elmondta, az állam ennek ellenére 2020-ban ugyanannyi védőoltást szerzett be, mint tavaly.

Nem növeli az emberek biztonságérzetét, ha azt látják, hogy a kormánynak még az influenza elleni oltóanyagot sem sikerült időben és kellő mennyiségben beszereznie – hangoztatta. Az ellenzéki politikus szerint a kormány már szeptember 11. előtt tisztában volt az oltás fontosságával, lett volna ideje felkészülni.

Korábban írtuk