Fotó: TV2 Tények (képernyőfotó, archív)
Gyurcsány Ferenc 2008-ban
Hirdetés

Az igazgató annak kapcsán, hogy kedden lesz az őszödi beszéd 14. évfordulója, hangsúlyozta, szerinte a Gyurcsány Ferenc akkori szocialista miniszterelnök által elmondott beszéd jelenti a magyar politikatörténet elmúlt harminc évének mélypontját.

„Sok dimenziója van ennek a beszédnek: lehet a retorikai részét nézni, lehet a morális részét nézni” – fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel, hozzátéve, Gyurcsány Ferencnek megszűnt a legitimitása, miután a beszéd nyilvánosságra került, hiszen csalt a választáson azzal, hogy hazudott az ígéreteit illetően.

Kiemelte, a magyar társadalom túlnyomó többsége – körülbelül 80 százaléka – nem szereti Gyurcsány Ferencet, és nem szeretné, hogy a közéletben fontos szerepet játsszon. Ugyanakkor ezeknek az embereknek a többsége azt is gondolja, hogy az egykori miniszterelnök tehetséges politikus – fűzte hozzá.

Korábban írtuk

„Tehát összességében azt lehet mondani, hogy az a tehetség bizonyítéka, hogy Gyurcsány Ferenc még mindig politizál, az pedig az ellenzéki politikusok tehetetlenségének és tehetségtelenségének a bizonyítéka, hogy Gyurcsány Ferenc irányítja jelenleg a baloldali ellenzéket”

– mondta Mráz Ágoston Sámuel.