Az MSZP szerint a Jobbik ötpárti egyeztetésről és rendkívüli ülésnapról szóló javaslata a Fidesz és Orbán Viktor miniszterelnök célját szolgálja, hogy Magyarországot kivezessék az Európai Unióból.

Fotó: MTI, archív, illusztráció



Az ellenzéki párt ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta, jövő hétfőn ötpárti egyeztetést, augusztus 18-án pedig rendkívüli parlamenti ülést tartanának a külföldön élő magyarok szavazásának könnyítése érdekében.
    
Az MSZP erre reagálva azt közölte, a kezdeményezés számító és hiteltelen, mert a Fidesznek és a Jobbiknak eddig nem voltak fontosak a külföldön dolgozó magyarok szavazatai, mostanáig csak nehezítették számukra a választójoguk gyakorlását.
    
Megjegyezte, hogy a Fidesz által alkotott választójogi rendszer rossz, és nem javítható toldozgatásokkal, teljesen új választójogi törvényre van szükség ahhoz, hogy a Fidesz ne tehessen különbséget magyar és magyar között.
    
A párt közölte továbbá: álláspontja szerint Orbán Viktor és a Fidesz az októberi népszavazással Magyarország Európai Unióból való kivezetésének ágyaz meg.

(Forrás és fotóillusztráció: MTI)