Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az MSZP szerint egy év alatt háromszor sikerült az ellenzéknek a népszavazás eszközével legyőzni Orbán Viktort – kommentálta az MSZP elnöke csütörtökön azt, hogy a 2024-es olimpiai pályázat visszavonását javasolja a kormány.

Molnár Gyula, az ellenzéki párt elnöke az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében kommentálta, hogy a 2024-es olimpiai pályázat visszavonását javasolta szerdán a kormány.

A szocialista politikus gyáva megfutamodásnak minősítette a visszavonást „a gyáva megfutamodás évfordulóján”, egy évvel a vasárnapi boltzárról szóló népszavazással történtek után. „Bár a nagy fideszes földrablásról szóló népszavazást adminisztratív eszközökkel ellehetetlenítették, a földmutyiról szóló kormányrendeletet mégis visszavonták” – tette hozzá a szocialisták elnöke.

Úgy értékelt: az olimpiai pályázatról azért nem mer a Fidesz népszavazást kezdeményezni, mert retteg a vereségtől.

Molnár Gyula azt írta, „a Fidesz a választási rendszert manipulálhatja, az ellenzéki képviselőkre verőlegényeket küldhet, saját bólogató embereivel töltheti fel a Nemzetinek hazudott Választási Bizottságot, mégsem tudja megakadályozni, hogy az emberek kifejezzék a véleményüket”, márpedig a „kizárólag a gyűlöletre építő, hatalmában elbizakodott” kormány politikáját egyre többen utasítják el Magyarországon.

MTI