Az MSZP szerint a Fidesz unióellenes referenduma nem oldja meg a menekültválságot, azzal a kormánypárt Magyarország unióból való kilépésének ágyaz meg, ezért az ellenzéki párt továbbra is távolmaradásra kéri a választókat.

Fotó: MTI, illusztráció

A szocialisták szerdán, az MTI-hez eljuttatott közleményükben arra reagáltak, hogy Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte: új szakaszba lép a kormány népszavazási kampánya, a hirdetések központi üzenete az lesz, hogy „Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét, szavazzunk nemmel!”

Az MSZP azt írta, nem értenek egyet a kötelező kvótával, nem támogatnak semmilyen betelepítési mechanizmust. Hozzátették: támogatnak viszont minden olyan intézkedést, amely a magyar emberek biztonságát növeli.

Az ellenzéki párt szerint Magyarország jövője nem a Fidesz unióellenes népszavazásán áll vagy bukik, hanem azon, hogy az ország hosszú távon is az Európai Unió tagja marad-e vagy sem.

„Orbán Viktor és a Fidesz azonban az Magyarország Európai Unióból való kivezetésének ágyaz meg az október 2-i népszavazással” – fogalmazott, jelezve: az MSZP ezért továbbra is távolmaradásra kéri a választókat.

Fotó: MTI, archív

Közölték, az unióellenes referendum amellett, hogy nem oldja meg a menekültválságot, nem oldja az egészségügy, az oktatás, vagy a négymillió ember megélhetési válságát sem Magyarországon.

A közleményben azt írták: a kormány a hírek szerint már meg is üzente Brüsszelnek, hogy a népszavazás után sem hoz törvényt a kötelező kvóta elutasításáról.

MTI

Fotók: MTI, archív