Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (archív)
Hirdetés

Molnár Zsolt azután nyilatkozott, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) nem hitelesítette az MSZP természetes tavakkal kapcsolatos népszavazási kérdéseit.

Az ellenzéki politikus szerint politikai színjáték zajlott a testület erről döntő ülésén, a bizottság többsége pedig végül „mondvacsinált okokból” utasította el a népszavazás kiírását 6:5 arányú szavazással.

Kiemelte, a hatalom fél attól, hogy a „nép véleményt nyilvánítson”, ha kell, a Kúriáig is elmennek a jogorvoslati szándékukkal, de azzal is megelégszenek, ha a kormány – a vasárnapi boltzár eltörléséhez hasonlóan – megfutamodik és eleget tesz követeléseiknek. „A csata még nem dőlt el, és meg fogjuk nyerni” – fogalmazott.

Molnár Zsolt köszönetet mondott az NVB népszavazást támogató tagjainak, továbbá annak a 100 ezer állampolgárnak, aki aláírásával támogatta hasonló tartalmú petíciójukat, továbbá megköszönte a szövetséges pártok és civilek segítségét is.

Korábban írtuk

Az MSZP három kérdésben kezdeményezett népszavazást. Az első arra vonatkozott, hogy a természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandokra történő belépésért ne kelljen (belépő)díjat fizetni. A második kérdés azt célozta, hogy az Országgyűlés rendeljen el a természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandokra a 2020. augusztus 1. napján fennálló állapothoz képest építési és változtatási tilalmat. A harmadik kérdés pedig arra vonatkozott, hogy az Országgyűlés rendeljen el a természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandokra elidegenítési és változtatási tilalmat.