Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából arról beszélt az országgyűlésben, hogy a Fideszt nem érdekli ez a téma.

Fotók: MTI, archív, szerk.

Szerintük a miniszterelnök ehelyett „inkább küzd a saját kitalált démonaival:  Brüsszellel, Sorossal, nihilistákkal, kommunistákkal, alpinistákkal, biciklistákkal, erőspistákkal”. Hangsúlyozta: biztos megélhetésre és igazságos Magyarországra van szükség, ezért a kormánynak 2018-ben mennie kell.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azt mondta: az MSZP ismét elbagatellizálja a bevándorlás kérdését, amikor „erőspistához” hasonlítja a Magyarországra és Európára leselkedő veszélyt.

Hozzátette: az az MSZP beszél most szociális érzékenységről, amely kormányzása alatt minden esetben a multik érdekeit szolgálta ki, emelte a gáz és a villany árát, elvett egy havi nyugdíjat és egyhavi bért a közszolgálatban dolgozóktól. Ezzel szemben a Fidesz növelte a nyugdíjat, életpályamodelleket indított és többet költ oktatásra is.

MTI, demokrata.hu