Az MSZP felszólította a budapesti városvezetést, hogy haladéktalanul vonja ki az utasforgalomból a felújított 3-as metrószerelvényeket mindaddig, amíg azok nem működnek „normális minőségben”. 

Fotó: mti, balogh zoltán
Fotó: MTI, Balogh Zoltán

Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselője úgy fogalmazott, aggodalommal figyelik az orosz metró „bénázását”, vagyis azt, hogy az feltehetően a hozzá nem értés miatt „fordítva működik: két napot dolgozik és öt napot pihen”.
    
Az ellenzéki politikus emellett azt kérte Tarlós István főpolgármestertől, haladéktalanul utasítsa a közterület-felügyeletet arra, hogy engedje el, illetve fizesse vissza a közelmúltban igazságtalanul kiszabott közúti bírságokat.
    
Horváth Csaba ezzel szemben egyetértését fejezte ki a városvezetővel abban a kérdésben, hogy a kormánynak ugyanazt a bérszínvonalat kellene biztosítania a BKV és az FKF esetében, mint például a Volán társaságnál. Kiemelte, a budapestiek adóbefizetéseiből könnyen előteremthető lenne az ehhez szükséges 5 milliárd forintos többletköltség.
    
A szocialista képviselő kitért arra is, hogy a „kerékbilincselés rákos betegségként harapózott el az utóbbi időszakban” Budapesten, holott szerinte Tarlós István korábban arra tett ígéretet, hogy megszünteti ezt a gyakorlatot. Az MSZP ezért olyan javaslatot terjeszt a közgyűlés elé, amely megakadályozná a kerékbilincselés „visszaélésszerű alkalmazását” például az olyan esetekben, ahol a szabálytalanságok minél előbbi megszakítása lenen az érdek – tette hozzá.
    
Horváth Csaba kérdésekre válaszolva elmondta, a fővárosban kimondottan jó az együttműködés az MSZP és a Demokratikus Koalíció között.

MTI