A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) alárendeltségébe tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségre tette a Hadházy Ákos ügyében tavaly ősszel elrendelt nyomozást a rendőrség

Hirdetés

– derült ki a Magyar Nemzet birtokába került hatósági határozatból. Az ügy előzménye, hogy a Hadházy Ákos vezette tüntetők tavaly november negyedikén este blokád alá próbálták vonni az általuk hazugsággyárnak nevezett közmédia épületét.

A független parlamenti képviselő a helyszínen arról beszélt, hogy hibrid forradalom kell a jelenlegi kormány legyőzéséhez. Megjegyezte azt is, hogy oly módon kell tüntetni, hogy az a mindennapi életvitel során is kellemetlenségekkel járjon a hatalomnak.

A Magyar Nemzet beszámolójából azonban kiderült, hogy a volt LMP-s politikus nem tudta kézben tartani az eseményeket, a tüntetők gyújtogatni próbáltak, többen fáklyákat dobáltak a köztévé egyik portája elé, a rendőröknek kellett poroltóval közbelépni és kezelni a helyzetet.

A történtek miatt a közérdekű bejelentéseiről ismertté vált Tényi István fordult az ügyészséghez. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Magyar Nemzet megkeresésére akkor azt a tájékoztatást adta, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség „a mentelmi joggal rendelkező személyekkel szembeni megalapozott gyanú közléséhez szükséges bizonyítékok hiányára tekintettel” Tényi feljelentését a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak (BRFK) továbbította.

A rendőrség végül közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület gyanújával rendelt el nyomozást.

A Magyar Nemzet birtokában lévő határozatból ugyanakkor kiderült, hogy a BRFK a szükséges nyomozati cselekményeket (tanúkihallgatások, felvételek elemzése) elvégezte és megállapította, hogy „a gyanúsított kihallgatásának végrehajtása indokolt és szükséges.”

Éppen ezért a nyomozást – illetékesség hiánya miatt – átadta a mentelmi joggal védett személyek ellen is nyomozó ügyészségnek.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk