2010 előtt akadozott minden olyan emlék feltárása és bemutatása, ami azt mutatta, hogy Magyarország erősebb, az európai politikát meghatározó tényező volt. Mintha ennek az emlékét is ki akarták volna irtani – mondta a Demokratának adott interjújában Csepreghy Nándor.

– Mi ezt fontosnak tartjuk, azt gondoljuk, hogy egy nemzet tartását komolyan erősíti, ha az emberek látják, hogy korábban mire volt képes, és hogy ez milyen történelmi felelősséget ró a mai generációra – fogalmazott a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Szövetség, amely nem hajt térdet

Kezdetben úgy tűnt, hogy csupán egy pozitív és megtisztelő gesztus lesz az új lengyel miniszterelnök január harmadikai, budapesti vizitje. Tavaly decemberi beiktatása óta ez volt az első hivatalos, kétoldalú látogatása, és az útja Magyarországra vezetett. De kiderült, hogy a gesztusnál és a baráti vizitnél sokkal többről volt szó.

Megmentő vagy sírásó?

Ellentmondásos nyilatkozatok, egyik pillanatról a másikra változó vélemények, elárult és többszörösen hátba szúrt szövetségesek jellemzik Karácsony Gergely politikusi karrierjét. Karácsony olyan karrierista politikus, akinek mindegy, melyik pártban milyen eszmét képvisel, ugyanis bármit és annak az ellenkezőjét is képes állítani.

Lapunkban emellett interjút olvashatnak Borkai Zsolt győri és Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármesterrel is.

A Demokrata január 10-től kapható az újságárusoknál.