Nagy Ervin elvi és erkölcsi okok miatt távozott a pártból, és hároméves hallgatását törte meg mostani nyilatkozatával. Úgy látja, Vona Gáborék becsapják azokat a tisztességes embereket, akik a Jobbikért dolgoznak, kampányolnak, gyűjtik a kopogtatócédulákat – és a választókat is becsapják. Elhitetik velük, hogy ők az új, tiszta erő, de ez nem igaz. Sokkal inkább a levitézlett, lebukott, sértődött, okkal, ok nélkül parkolópályára tett helyi politikusok pártja lett a Jobbik.

Az európai parlamenti választáson elért siker után megjelentek a kétes vállalkozók is a pártban. Olyan vállalhatatlan emberek, akik üzletet szimatolnak egy 10-20 százalékra pályázó parlamenti erő körül. Nagy Ervin annak idején egy önálló, hiánypótló, radikális pártot szeretett volna, amelyik nem támadja hátba a nemzeti oldalt.

Megdöbbentőnek tartja, hogy Vona Gábor és társai ma többet foglalkoznak a jobbközéppel, mint a nómenklatúrával. Szerinte beszédes Vonáék oroszbarátsága, és az is egyértelmű, hogy kívülről befolyásolják a párt irányvonalát.

Úgy véli: ha a Jobbik túlnyeri magát, néhány jó szakértő mellett egy sor mindenre alkalmatlan, kétes múltú képviselő ül be a parlamentbe.

(hirado.hu/Magyar Hírlap)