Az időközi választásra azért volt szükség, mert a korábbi polgármester, Herczeg Zsolt – aki immár a térség fideszes országgyűlési képviselője – lemondott tisztségéről.

Hirdetés

Szűcs Dániel 1249 szavazatot kapott, Fekécs Gáborra (Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület-TEKE Mezőtúr) 698-an, a függetlenként induló Nagy Istvánra 112-en voksoltak – olvasható a választás.hu-n.

A Nemzeti Választási Iroda oldalán szereplő adatok szerint a jelöltekre 2059-en szavaztak érvényesen, érvénytelen 12 szavazat volt.

Koczáné Fehérváry Máriát (független) választották Jászboldogháza polgármesterévé

Két független jelölt közül Koczáné Fehérváry Mária nyerte a polgármester-választást a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászboldogházán vasárnap.

Koczáné Fehérváry Máriára 720-an, Fazekas Adrián Józsefre 93-an voksoltak a valasztas.hu adatai szerint. 

A Nemzeti Választási Iroda oldalán szereplő adatok szerint a jelöltekre 813-an szavaztak érvényesen, érvénytelen volt 7 szavazat.

Az időközi választásra azért volt szükség, mert a korábbi polgármester lemondott tisztségéről.

Hózsa Csaba (független) lett Szilvás új polgármestere

Hózsa Csaba független jelöltet választották polgármesternek a Baranya megyei Szilváson vasárnap.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztes 40, míg szintén független vetélytársa, Hózsa Gyula 37 érvényes szavazatot kapott.

A Pécstől délre található község 103 választópolgára közül 77 élt a szavazati jogával.

Az időközi választára azért volt szükség, mert a korábbi településvezető, a független Schaff József a közelmúltban elhunyt.

Pásztor Jánosné (független) nyerte Taktaszadán a polgármester-választást

Két független jelölt közül Pásztor Jánosné nyerte a polgármester-választást vasárnap Taktaszadán, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen önkormányzati képviselőket is választottak a képviselő-testület feloszlása miatt.

Kozákné Bukszár Anna jegyző az MTI-nek elmondta, hogy Pásztor Jánosné, aki a község alpolgármestere volt, 483 voksot kapott, Filep András korábbi polgármesterre 378-an szavaztak.

A hat képviselő-testületi helyért huszonketten indultak, valamennyien független jelöltként.

A választási névjegyzékben 1371 taktaszadai szerepelt, közülük 872-en voksoltak.

Takács Róbertet választották meg polgármesternek Kondorfán

Takács Róbertet választották meg polgármesternek a vasárnap megtartott időközi választáson a Vas megyei Kondorfán – közölte az MTI-vel a település jegyzője.

Markó László elmondta: 271-en járultak az urnához, 269 szavazat volt érvényes és kettő érvénytelen. A független Takács Róbertre 163-an szavaztak, ellenfele, a szintén független Gaál Ferenc, az előző polgármester 106 szavazatot kapott.

Hozzáfűzte: a négy képviselői mandátumért hatan indultak, valamennyien függetlenként vállalták a megmérettetést.

Kondorfán azért kellett időközi önkormányzati választást tartani, mert az előző képviselőtestület, amely belső ellentétek miatt nem tudott együtt dolgozni, 2020. október 9-én kimondta feloszlását.

Némethné Molnár Andrea lett Darnózseli polgármestere

Némethné Molnár Andreát választották meg a Győr-Moson-Sopron megyei Darnózseli polgármesterének a vasárnap tartott időközi választáson – közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

Veilandics Eszter elmondta, hogy a függetlenként induló Némethné Molnár Andrea 275, míg a szintén függetlenként induló Budai Dániel 263 szavazatot kapott.

Az időközi választáson a képviselőtestület további hat, szintén független tagját is megválasztották.

Vasárnap reggel hat és este hét óra között két szavazókörben az 1343 szavazásra jogosult közül 538-an adták le voksukat. Három szavazat érvénytelen volt, rendkívüli esemény nem történt – mondta.

Az időközi választást azért írták ki Darnózseliben, mert a képviselőtestület tavaly augusztus 4-én feloszlott.

Somoskőújfaluban a független Tábori Anita lett a polgármester

Somoskőújfaluban három független jelölt közül Tábori Anitát választották polgármesterré a vasárnapi időközi választáson. A településen feloszlás miatt választottak új önkormányzatot.

Tábori Anita 303 szavazattal, az érvényes szavazatok 44,89 százalékával nyert, Tóth László 256 (37,93 százalék), Csengődi Károly 116 (17,19 százalék) voksot kapott – tájékoztatta az MTI-t Gregorné Kovács Hajnalka jegyző hétfőn hajnalban.

Tavaly nyáron azzal az indokkal mondták ki a képviselő-testület feloszlását, hogy nem tudnak együtt dolgozni Tóth László (független) polgármesterrel, aki 2011 júniusa óta vezette a falut.

A 2019-ben képviselővé választott Tábori Anita már nem volt tagja a feloszlásról határozó testületnek, mivel még júniusban lemondott.

A hat képviselői helyért 13 jelölt indult, valamennyien függetlenek.

Salgótarjánban független önkormányzati képviselőt választottak

Salgótarjánban haláleset miatt választottak új önkormányzati képviselőt vasárnap, az időközi választást a független Ludányi József nyerte.

Salgótarján megyei jogú városban Ludányi József (független) 251 szavazattal szerzett mandátumot a 7. számú egyéni választókerületben. Szabó Csaba (Fidesz-KDNP) 243, Egyedi Norbert (Mi Hazánk) 59, Nagy Attila Tibor (Munkáspárt-ISZOMM) hét szavazatot kapott, négy voks volt érvénytelen – tájékoztatta az MTI-t Romhányi Katalin jegyző.

Az időközi választást Harmos László (Salgótarján, Szeretem! Egyesület-DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd-Tarjáni Városlakó Egyesület) tavaly szeptemberben bekövetkezett halála miatt kellett megtartani.

Salgótarján közgyűlésében 2019-től kilenc képviselője volt a Salgótarján, Szeretem! Egyesület-DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd-Tarjáni Városlakó Egyesület összefogásnak, öt a Fidesz-KDNP-nek.

Független önkormányzati képviselőt választottak Sajószentpéteren

A korábbi képviselő halála miatt új önkormányzati képviselőt választottak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajószentpéteren, az időközi voksoláson.

A posztért heten indultak, a legtöbb szavazatot, 89-et Nagyné Szabados Mária Katalin kapta, így a független jelölt lett a városi képviselőtestület új tagja – tette közzé a valasztas.hu vasárnap.

Korábban írtuk