A 260 igen és 109 nem szavazattal elfogadott alkotmánymódosítás és a helyi önkormányzatokról szóló törvénymódosítás értelmében a képviselő-testületen kívülről is lehet alpolgármestert, főpolgármester-helyettest és megyei közgyűlési alelnököt választani, ám ők nem szavazhatnak a testületi üléseken és a polgármestert, főpolgármestert és megyei közgyűlési alelnököt nem helyettesíthetik.

305 igen és 66 nem szavazattal megszavazták a képviselők a családok támogatásáról szóló törvény módosítását is. Eszerint a szeptemberben kezdődő új tanévtől a családi pótlék egy részének kifizetését az iskolalátogatáshoz kötik, vagyis ha egy tanköteles korú gyermek egy évben ötven órát igazolatlanul hiányzik, akkor akkor a család fél évig természetben kapja a családi pótlékot.

A Sólyom László köztársasági elnök által a parlamentnek megfontolásra visszaküldött, az alkotmánybírák választásának rendszerét szabályozó törvények megszavazásának értelmében az Alkotmánybíróság 11 tagjára – az eredetileg nyolc fősre tervezett helyett – kilenc és legfeljebb tizenöt képviselőből álló jelölőbizottság tesz majd javaslatot a jövőben.