Az ATV Egyenes Beszéd műsorának szerda esti adásában beszélt Mirkóczki Ádám a jobbikosok kilépési hullámáról. A párt szóvivője szerint nincs pártszakadás, hiába hagyták el nagyjából százan a Jobbikot az áprilisi országgyűlési választás óta. Volner János alelnök pedig számít Vona Gábor visszatérésére.

Mirkóczki Ádám az Egyenes Beszédben tagadta a pártszakadást, és hozzátette: a Kurucinfó folyamatosan beszámol a kilépőkről, és ott is csak néhány tucatnyian vannak felsorolva. Később hozzátette: nagyjából százan hagyták el a Jobbikot, de állítja, hogy ugyanennyien be is léptek azóta. „Bevallom, én is több kilépőre számítottam” – mondta a szóvivő.

Vujity Tvrtko műsorvezető arról is kérdezte, mit szól ahhoz, hogy többen tudnak a szurikáta-ügyről, mint a Jobbik új elnökéről, Sneider Tamásról. Mirkóczki erre egy kislány meggyilkolásának ügyét említette, majd elmondta, hogy a bulvártémák több emberhez eljutnak, mint a politikai hírek.

Volner János szerda reggel az ATV Startban nem zárta ki, hogy Vona Gábor visszatérhet a Jobbik élére. „Ahogy Gábort ismerem, vannak ilyen szándékai, vagy a későbbiek folyamán lesznek” – mondta. Ezt Mirkóczki sem cáfolta, ugyanakkor úgy gondolja, hogy a volt elnöknek még időre van szüksége. A szóvivőnek ugyanakkor fogalma sincs arról, hogy Vona ismét pártelnök lesz-e, de ha az a kérdés, hogy fog-e közéleti, politikai szerepet vállalni, igennel felel.